امروزه چراغهای LED ضد انفجار به دلیل کارایی بالا، طول عمر بالا و مصرف برق کم، به چراغی در محیطهای کاری خطرناک صنعتی تبدیل شدهاند. با این حال، برای مکانهای کاری که در آن لرزشهای شدید همیشه وجود دارد، مانند سایتهای ساختوساز و دکلهای حفاری، ضروری است که این اتصالات نور ضد انفجار مقاوم در برابر لرزش باشند تا خطر آسیبدیدگی و از کار افتادن تجهیزات در اواسط کار کاهش یابد. در ادامه در ایمن برق پارسا به این سوال خواهیم پرداخت که آیا چراغ های LED ضد انفجار در برابر لرزش مقاوم هستند؟
آیا چراغ های LED ضد انفجار در برابر لرزش مقاوم هستند؟
خوشبختانه، LED ها به دلیل طراحی بسته بندی جامد و طراحی غیر رشته ای، عموماً در برابر ضربه و لرزش مقاوم هستند. علاوه بر این، آنها با اپوکسی مهر و موم شده اند تا عناصر الکترونیکی را محصور و محافظت کنند. از آنجایی که هیچ رشته و قطعات متحرکی در داخل تجهیزات وجود ندارد، آیا چراغ های LED ضد انفجار می توانند تحت ضربه و لرزش های جدید کاملاً روشن شوند بدون این کخ خطری برای محیط ایجاد کنند. اما توجه داشته باشید که لرزش مداوم و شدید همچنان میتواند به چراغهای LED در طول زمان آسیب برساند، زیرا همه چراغهای LED برای مقاومت در برابر لرزشهای قدرتمند ساخته نشدهاند.
چراغ های LED ضد انفجار تا چه میزانی می توانند لرزش را تحمل کنند؟
با در نظر گرفتن این موضوع، ارزش درک این نکته را دارد که نورپردازی LED ضد انفجار شما چقدر می تواند در برابر لرزش مقاومت کند؟ پاسخ به عوامل مختلفی بستگی دارد، در درجه اول فرکانس ارتعاش، فاصله لامپ از منبع ارتعاش، کیفیت نور LED و متناوب بودن یا مداوم بودن ارتعاش را باید در نظر داشت.
مطالعات نشان داده اند که ارتعاش مداوم و قدرتمند در نزدیکی منبع نور می تواند باعث خرابی احتمالی چراغ های LED شود. در طول آزمایش، مشاهده شد که شدت نور هنگام قرار گرفتن در معرض ارتعاش 15 هرتز در فاصله 34.74 اینچ، 25 درصد کاهش یافت.
هنگامی که ارتعاش 39.74 اینچ از لامپ فاصله گرفت، همین آزمایش هیچ تأثیر قابل توجهی بر شدت نور نداشت. بنابراین، میتوان نتیجه گرفت که مسافت طولانی تأثیر ارتعاش را کاهش میدهد و به نور LED اجازه میدهد تا در حداکثر ظرفیت تحت ارتعاش شدید به عملکرد خود ادامه دهد.
با این حال، توجه به این نکته ضروری است که لرزش می تواند اثرات دیگری بر چراغ های LED داشته باشد. به عنوان مثال، پوشش شیشه ای ممکن است ترک بخورد، یا اتصال ممکن است تحت لرزش شدید شل شود. بنابراین، ما توصیه میکنیم که نورهای LED ضد انفجار مطابق با استانداردها و مقررات مربوطه را انتخاب کنید تا چنین خطراتی در محلهای کاری که ارتعاشات با شدت بالا اتفاق میافتد را کاهش دهید.
استانداردهای مقاوم در برابر لرزش چراغ های LED ضد انفجار
- IEC 60598: یک استاندارد بین المللی است که الزامات طراحی، ساخت و آزمایش لامپ های الکتریکی را شرح می دهد. این مقررات بیان میکند که لامپها باید تحت فشار ارتعاش عملکردی داشته باشند، بهویژه چراغهای خیابانی و نورافکن که تحت این استاندارد تأکید شدهاند. علاوه بر این، مقررات مستلزم این است که اتصال بین هر بخش از چراغ در هنگام قرار گرفتن در معرض لرزش در طول عملیات عادی ثابت بماند.
- IEC 60068-2-6: یک استاندارد آزمایشی است که عملکرد لامپ ها را فقط تحت ارتعاش سینوسی بررسی می کند و انتظار می رود چراغ LED برای مدت طولانی در محدوده فرکانس آزمایش کاملاً کار کند. گزارش تست فرکانس تست شده و عملکرد چراغ را نشان می دهد.
- ANSI C136.31: یک استاندارد ملی آمریکایی است که حداقل ظرفیت را برای مقاومت در برابر لرزش برای چراغهای راهها و مناطق مشخص میکند. رتبه بندی شتاب تست 3G نیز بخشی از استانداردهای ANSI است. چراغی که تست 3G را پشت سر بگذارد معمولاً می تواند در بدترین حالت لرزش مقاومت کند.
اگر به دنبال اتصالات نور مقاوم در برابر لرزش و چراغ ضد انفجار برای محل کار خود هستید، می توانید به وب سایت ایمن برق پارسا مراجعه کرده و با مشاوران ما تماس بگیرید. همچنین جهت مشاوره در خرید تجهیزات ضد انفجار می توانید با مشاوران ما تماس بگیرید.
شماره تلفن جهت مشاوره در خرید: 09171116058
مقالات زیر می تواند برای شما مفید باشد:
4 نکته برای افزایش طول عمر چراغ های ضد انفجار
دیدگاه خود را بنویسید