ترانسمیتر فشار

ترانسمیتر فشار

ترانسمیتر فشار به عنوان یک ابزار مهم و حیاتی در فرآیندهای مختلف صنعتی برای اندازه گیری و کنترل فشار به کار گرفته می‌شود و می‌تواند از بسیاری از فجایع و اتفاق های پرخطر جلوگیری کند. این ابزار که با عنوان پرشر ترانسمیتر و یا ترانسدیوسر فشار هم شناخته می شود، فشار را اندازه گیری می کند و وظیفه کنترل آن را بر عهده دارد.

کارشناسان فرآیند کارهای زیادی را برای ترانسمیتر فشار و یا پرشر ترانسمیتر در نظر میگیرند و این به اهمیت فشار در انجام واکنش های شیمیایی یا تغییر حالت مواد مربوط می باشد. در این مطلب می‌خواهیم ترنسمیتر فشار را به‌عنوان یک سنسور و تشخیص دهنده معرفی کنیم و در نهایت ببینیم که مزایا و معایب آن برای یک فرآیند به چه صورت است.

ترانسمیتر فشار

ترانسمیتر فشار چیست؟

پرشر ترانسمیتر یا همان ترانسمیتر فشار از تجهیزات بسیار مهم و کاربردی در صنعت ابزاردقیق هستند که کمیت فیزیکی فشار را اندازه‌گیری کرده و به سیگنال قابل درک الکتریکی تبدیل می‌کنند. ترانسمیتر فشار، فشار مایعات، سیالات و گازها را اندازه گیری می کند و یک سیگنال الکتریکی ضعیف دریافت می کند و این سیگنال ضعیف را به سیگنال الکتریکی (مقادیر قابل قبول ولتاژ یا جریان) برای ارسال به کنترلرها، مدارات الکترونیکی و سیستم های مانیتورینگ تبدیل می کنند.

عدم وجود ترانسمیتر های فشار می تواند باعث اختلال و حتی نابودی سیستم اتوماسیون یک کارخانه یا دستگاه می‌شود. به همین دلیل این تجهیزات یکی از مهم ترین و کاربردی ترین تجهیزات ابزار دقیق می باشند. همچنین ترانسمیتر های فشار قابلیت اندازه‌گیری دقیق فشار گازها و مایعات را دارند.

برای اطلاعات بیشتر در مورد ترانسمیتر ها این مطلب را مطالعه کنید: ترانسمیتر چیست؟ و انواع ترانسمیتر

کاربرد های ترانسمیتر فشار 

بیش از ۵۰ نوع ترانسمیتر فشار در بازار وجود دارد که هر کدام از آنها دارای کاربرد های خاصی می باشند. ولی به طور کلی همانطور که گفته شد، فرستنده ها و ترانسمیترهای فشار می توانند تغییرات فشار در شرایط مختلف را اندازه گیری کرده و آن را به یک عدد دیجیتالی تبدیل کنند. 

کارکرد پرشر ترانسمیتر به این صورت است که یک بخش آن وظیفه تشخیص فشار و یک بخش آن وظیفه انتقال نتیجه را دارد. اگر همین ترانسمیترهای پیزوالکتریک را در نظر بگیرید، تغییرات فشار به صورت جریان مکانیکی به آنها وارد میشود. این مدل از ترانسمیتر ها قابلیت تبدیل تغییرات مکانیکی به جریان الکتریکی را دارند و آن را در قالب یک عدد به صورت آنالوگ یا دیجیتال گزارش دهند.

کاربردهای این تجهیزات بسیار وسیع و در طیف گسترده ای از برنامه های کاربردی مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده از پرشر ترانسمیتر می تواند مرتبط با دیگر دستگاه ها، برای اندازه گیری عمق، اندازه گیری ارتفاع، اندازه گیری شدت جریان و یا حتی اندازه گیری افت فشار به منظور جلوگیری از نشت در یک سیستم صورت گیرد. 

ترانسمیتر فشار برای اندازه گیری فشار، مایعات (مانند آب و...) ، نفت، روغن و گازها (مانند هوا و اکسیژن) مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین امکان استفاده از ترانسمیتر به صورت انفرادی و به صورت ترکیبی در سیستم‌های صنعتی وجود خواهد داشت.

در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی نیز برای اندازه‌گیری فشار در خطوط لوله و تجهیزات گازی و نفتی. صنایع خودروسازی مدرن برای کنترل فشار در سیستم‌های ترمز و روغن موتور.

همچنین در صنایع داروسازی برای کنترل فشار در دستگاه‌های تولید و بسته‌بندی داروها. و نیز در صنایع غذایی برای اندازه‌گیری فشار در خطوط تولید و بسته‌بندی مواد غذایی از ترانسمیتر های فشار استفاده می شود.

مزیت های ترانسمیتر فشار چیست؟ (پرشر ترانسمیتر)

  • نصب و راه‌اندازی نسبتا آسان
  • قابلیت اندازه‌گیری اختلاف فشار
  • کالیبره شده به هنگام ساخت در کارخانه
  • عمر بسیار بالا در صورت انتخاب صحیح شرایط فرایند
  • نگهداری بسیار کم (در صورت انتخاب از برندهای معتبر)
  • امکان نصب و راه اندازی در محیط های قلیایی، اسیدی و خورنده
  • ایمنی بسیار بالا نسبت به میدان های الکترومغناطیسی، تابشی و الکتریکی
  • پرشر ترنسمیتر می‌تواند برای اندازه گیری فشار نسبت به فشار اتمسفر استفاده شود
  • در صورت لزوم میتوانند بصورت غوطه ور در مایعات نیز مورد استفاده قرار گیرند (ترانسمیتر های فشار هیدرواستاتیک)

المان اندازه گیری فشار در ترانسمیتر فشار

  • استرین گیج: سنسورهای استرین گیج دارای خروجی ولتاژ DC می باشند و از معایب این سنسورهای فشار می توان به حساسیت پایین و محدوده دمایی کم آن اشاره کرد.
  • خازنی: سنسورهای خازنی دارای خروجی خطی، هیسترزیس کم و پایداری خوبی می باشند.
  • پیزوالکتریک: این سنسورها دارای ابعاد کوچک با ساختار قوی، محدوده دمای گسترده و پاسخگویی سریع می باشند. سنسورهای پیزو الکتریک دارای معایبی چون حساسیت دمایی بالا، امپدانس خروجی بالا و خروجی ولتاژ به صورت AC می باشند.
  • پیزو رزستیو: این سنسورها دارای خروجی ولتاژ DC، ابعاد کوچک، زمان پاسخگویی سریع و حساسیت بالا می باشد؛ اما نسبت به تغییرات دمایی حساسیت کمی دارد.
  • ترانسفورماتور تفاضلی متغیر خطی (LVDT): ترانسفورماتور تفاضلی متغیر خطی یا ال‌وی‌دی‌تی (انگلیسی: Linear variable differential transformer ) گونه‌ای ترانسفورماتور است که در جهت اندازه‌گیری جابه‌جایی خطی استفاده می‌شود. این ترانسفورماتور به شکل استوانه و دارای سه سیم‌پیچ است.

معرفی انواع ترانسمیتر فشار

انواع ترانسمیتر فشار


ترانسمیتر فشار مطلق

با ترانسمیتر های فشار مطلق، فشار نسبت به خلاء کامل اندازه گیری می شود. این بدان معنی است که ترانسمیتر های فشار مطلق تحت تأثیر هیچ گونه تغییر جو خارجی از جمله تغییرات ارتفاع یا فشار هوا قرار نمی گیرند. از آنجایی که ترانسمیتر های فشار مطلق هیچ ارتباطی با سیستم خارجی ندارند، هیچ گره آزادسازی در سیستم وجود ندارد.

ترانسمیتر های فشار مطلق، فشار واقعی در هر نقطه نسبت به خلا (فشار صفر مطلق) اندازه‌گیری می‌شود. ترانسمیتر های فشار مطلق برای اندازه گیری دما، فشار، گاز ها و دبی جریان در سیستم های بسته در صنایع مختلف فرآیندی استفاده می شوند.

ترانسمیتر فشار نسبی (فشار گیج)

ترانسمیتر نسبی، فشار را نسبت به فشار اتمسفر (فشار محیط) اندازه‌گیری می‌کند. پرشر ترانسمیترهای نسبی برای اندازه‌گیری فشار در محیط‌هایی که فشار محیط به عنوان مرجع مهم است، کاربرد دارد.

ترانسمیتر فشار تفاضلی (اختلاف فشار)

ترانسمیتر فشار تفاضلی دارای دو پورت فشار است که یک پورت برای فشار کم (LP) و یک پورت برای فشار بالا (HP) می باشد. زمانی که فشار فرآیند از طریق هر یک از این پورت ها اعمال می شود، دیافراگم فلزی را تغییر شکل می دهد.سنسور فشار صنعتی اختلاف فشار را با تغییر تغییر شکل دو دیافراگم فلزی اندازه گیری می کند.

دیافراگم های فلزی فشار اندازه گیری شده را از طریق یک سیال داخلی به عنصر اندازه گیری میکرو خازنی منتقل می کنند. فشار وارد شده به دو طرف المنت باعث فشرده شدن المنت می شود. تغییر شکل اندازه گیری شده متناسب با فشار تفاضلی است که باید اندازه گیری شود. در نهایت سیگنال به صورت دیجیتالی توسط واحد الکترونیکی پردازش می شود تا سیگنال آنالوگ و دیجیتال به دست آید.

انواع مختلف ترانسمیتر فشار دیفرانسیل در بسیاری از کاربردها، از اندازه‌گیری جریان گرفته تا اندازه‌گیری سطح، از طریق فیلتراسیون و اندازه‌گیری چگالی و همچنین اندازه‌گیری رابط استفاده می‌شوند.

ترانسمیتر فشار قلمی

پرشر ترانسمیتر قلمی از تجهیزات و ابزارآلاتی است که برای اندازه گیری دقیق فشار مایع یا گاز در صنایع مختلف مورد استفاده قرارمی‌گیرد. ارزان و کوچک بودن آن، باعث شده است که این وسیله جایگزین بسیار از ابزارهای مشابه برای رویکرد یکسان شود که به دلیل قلمی بودن، دارای نمایشگرها برای نشان دادن میزان فشار نیستند.

ترانسمیتر فشار دیافراگمی

این مدل از ترانسمیترها دارای یک صفحه دیافراگمی می باشند که با تغییرات فشار صفحه دیافراگم تغییر شکل می دهد و به صورت ترانسمیترهای قلمی و یا به شکل متفاوتی روی مخازن بسته می شوند. معمولا ترانسمیترهای فشار دیافراگمی از جنس فولاد ضدزنگ یا کامپوزیت های پلیمری ساخته می شوند و با توجه به جنس مواد سازنده آن، دارای توانایی متفاوتی در اندازه گیری فشار می باشند.

این ترانسمیتر های دیافراگمی در مواردی که نیاز به حساب کردن اختلاف فشار مخزن باشد، مورد استفاده قرار می گیرند.

ترانسمیتر فشار ضد انفجاری

ترانسمیتر فشار ضد انفجاری در صنایع پتروشیمی و پالایشگاه ها و همچنین کارخانه های تولید آمونیاک که احتمال ایجاد جرقه بسیار زیاد می باشد و تمامی محیط های صنعتی و پرخطر کاربرد دارند. این ترانسمیترها احتمال جرقه را به حداقل می رسانند و از ایجاد انفجار و آتش سوزی جلوگیری می کنند.

ترانسمیتر فشار همراه با نمایشگر

ترانسمیترهای فشاری که همراه با نمایشگر هستند، دارای یک صفحه برای نمایش فشار به صورت لحظه ای می باشند. در این مدل از ترانسمیترها امکان ارسال مقادیر اندازه گیری فشار به اتاق کنترل وجود دارد. این ترانسمیترها در محیط هایی که امکان حضور اپراتور در آن محل امکان پذیر باشد استفاده می شوند.

ترانسمیتر فشار هوشمند

این ترانسمیترها دارای دقت و سرعت بسیار بالایی می باشند و این ویژگی باعث کنترل دقیق تر فرآیند ها می شود.

ترانسمیتر فشار صنعتی

ترانسمیترهای فشار صنعتی برای اندازه گیری فشار در محدوده فشار بسیار بالا و کاربردهای متنوع طراحی و تولید شده است.

مشاوره در خرید ترانسمیتر فشار

پیش از خرید هرگونه تجهیزات ابزار دقیق از جمله ترانسمیتر های فشار باید به یک سری از نکات توجه داشته باشید:

  • دقت ترانسمیتر
  • جنس ترانسمیتر فشار
  • محدوده اندازه گیری فشار
  • نوع خروجی ترانسمیتر
  • نوع فشار (مطلق یا نسبی بودن)
  • شرایط محیطی
  • استاندارد ها گواهی های محصول

توجه داشته باشید که هرگونه تجهیز ابزار دقیق که دارای استاندارد ها و گواهی های معتبر نباشد، هیچگونه ارزش مصرفی نخواهد داشت. در مقاله زیر می توانید با استاندارد های ابزار دقیق آشنا شوید.

استاندارد های ابزار دقیق

برای خرید ترانسمیتر فشار و آگاهی از قیمت این تجهیزات می توانید با مشاوران ما در فروشگاه ایمن برق پارسا تماس بگیرید. همچنین جهت خرید انواع تجهیزات ضد انفجار می توانید به وب سایت ایمن برق پارسا مراجعه کرده و با مشاوران ما در تماس باشید.

شماره تلفن جهت مشاوره در خرید: 09171116058

دسته‌بندی