استفاده از تجهیزات ابزار دقیق در محیط های صنعتی بسیار کاربردی و مهم می باشد. اکچویتورهای پنوماتیکی یکی از این تجهیزات می باشد که برای بسیاری از کارخانه های فرآوری و تاسیسات تولیدی، ضروری می باشد. وقتی در فرآیند سیستم مد نظرتان به اکچویتور یا همان عملگر احتیاج پیدا می کنید احتمالا با برند ها و مدل های مختلفی روبه رو خواهید شد. اگر قصد خرید اکچویتور را دارید با ما در ایمن برق پارسا همراه باشید تا شما را در انتخاب آکچویتر پنوماتیک راهنمایی کنیم.
راهنمای انتخاب اکچویتور پنوماتیک
استفاده از اکچویتورهای پنوماتیکی برای بسیاری از کارخانه های فرآوری و تاسیسات تولیدی، مهم و ضروری می باشد. اکچیتور پنوماتیک به وسیله فشار هوا یا گاز عمل میکند. در واقع، عملکرد این دستگاه به سادگی بر اساس اصول فیزیکی گازها استوانهای است. هنگامی که فشار هوا یا گاز به داخل استوانه وارد میشود، تاثیری بر سطح پیستون دارد که به اکچویتور پنوماتیک متصل است.
هنگام انتخاب اکچویتورهای پنوماتیکی متناسب، باید چند پارامتر کلیدی را در نظر بگیریم. در این راهنما، ما انواع مختلف اکچوئیتورهای پنوماتیکی و عواملی را که باید هنگام انتخاب نوع مناسب در نظر بگیریم، پوشش خواهیم داد. از آنجایی که برند ها و مدل های مختلفی از عملگرها در بازار موجود است برای خرید اکچویتور مناسب با کاربرد مد نظر باید فاکتور های زیادی را بررسی کنید اما در این مقاله قصد داریم مهم ترین و تعیین کننده ترین فاکتور ها را به شما بگوییم تا با اطمینان خاطر بتوانید اکچویتور مناسب تان را بخرید.
1. نیروی جهت دار مورد نیاز اکچوئیتور
هنگام انتخاب یک اکچوئیتور پنوماتیک برای فرآیند مورد نظر، لازم است که به نیروی جهت دار مورد نیاز را بررسی کنیم. سیلندرهای یک طرفه فقط در یک جهت کار می کنند و از هوای فشرده برای حرکت پیستون به موقعیت مورد نظر استفاده می کنند. این مسئله باعث می شود که اکچوئیتورهای پنوماتیکی دو طرفه برای کاربردهایی که نیاز به حرکت در هر دو جهت دارند، مناسب باشند. شناخت نیروی جهت دار مورد نیاز برای عملیات در انتخاب اکچوئیتور مناسب به ما کمک می کند. همچنین شناخت جهت نیروی لازم، به ما کمک می کند تا بهترین انتخاب را داشته باشیم و اطمینان حاصل کنیم که اکچوئیتور می تواند نیازهای کاربرد ما را برآورده کند.
2. اکچویتور برای حرکت به چه باری نیاز دارد؟
برای انتخاب یک اکچوئیتور پنوماتیکی، باید میزان کار مورد نیاز را بررسی کرد. در سیلندرهای سینگل اکت (تک عملکردی)، هنگام محاسبه نیروی موجود باید نیروی مکانیزم برگشت را در نظر گرفت. بنابراین، باید بار مورد نیاز اکچوئیتور خود را به دقت ارزیابی کنیم تا انتخاب کنیم که کدام نوع اکچوئیتور پنوماتیکی را انتخاب کنیم.
3. تعیین مسافت حرکتی مورد نیاز برای بار روی اکچویتور
برای انتخاب اکچیتور پنوماتیک باید مسافت حرکتی بحرانی برای بار را در نظر بگیریم. این فاصله در تعیین طول حرکت اکچوئیتور، بسیار مهم است و باید قبل از انتخاب، مشخص بشود. اکچویتورهایی با میله برای افزایش بار، مناسب هستند و طول حرکت اکچوئیتور برابر با طول کلی مونتاژ است. با این حال، اکچوئیتورهای بدون میله می توانند بار بیشتری را تحمل کنند و طول ضربه تقریبا معادل طول مونتاژ است.
برای عملکرد بهینه آکچیتور باید مسافتی را که اکچوئیتور پنوماتیکی باید طی کند در هر بار حرکت، در نظر داشته باشید. تعیین طول حرکتی مورد نیاز برای بار از قبل، به تضمین عملکرد موفقیت آمیز اکچوئیتور پنوماتیکی کمک می کند.
4. فضای کاری در دسترس اکچوئیتور
باید تعیین کنید که چه سطحی از کنترل از اکچوئیتور پنوماتیک نیاز دارید. اگر به دنبال یک اکچویتور پنوماتیک با دقت و کنترل هستید، یک اکچوئیتور بدون میله (Rodless) احتمالا انتخاب مناسبی باشد. اکچوئیتورهای پنوماتیکی بدون میله نسبت به سایر اکچوئیتورهای خطی، دقت و تکرارپذیری بیشتری دارند که برای کاربردهایی که نیاز به حرکت دقیق دارند، ایده آل می باشند.
5. توجه به کاتالوگ
حتما کاتالوگ قطعه مورد نظرتان را از وب سایت های رسمی شرکت های تولید کننده دانلود و مطالعه فرمایید. تا از ویژگی ها و استاندارد های موجود آگاه شوید.
انتخاب اکچویتور پنوماتیکی مناسب
- نوع شیر: انواع مختلف شیرها برای کنترل، به انواع مختلف اکچوئیتور نیاز دارند. به عنوان مثال، شیرهای توپی، شیرهای پروانه ای، شیرهای دروازه ای و … ممکن است به طراحی های متفاوتی از اکچوئیتورهای پنوماتیکی نیاز داشته باشند.
- فشار و جریان عملیاتی: محدوده فشار عملیاتی مورد نیاز و حداکثر نرخ جریان مورد نیاز برای ولو را تعیین کنید. این کار به تعیین نوع و اندازه اکچوئیتور مورد نیاز، کمک می کند.
- محیط عملیاتی: شرایط محیطی که در آن اکچویتور نصب می شود را در نظر بگیرید، از جمله دما، رطوبت، خورندگی، خطرات انفجار و غیره. اکچوئیتوری با درجه حفاظتی متناسب و مقاومت در برابر خورندگی، انتخاب کنید.
- روش کنترل: تعیین کنید که آیا کنترل دستی، خودکار یا از راه دور، مورد نیاز است. برخی از کاربردها ممکن است به اکچوئیتورهایی با قابلیت کنترل از راه دور نیاز داشته باشند، در حالی که برخی دیگر ممکن است فقط به عملیات دستی نیاز داشته باشند.
- قابلیت اطمینان و نگهداری: برای تضمین عملکرد پایدار سیستم و کاهش هزینه های نگهداری، اکچوئیتورهای پنوماتیکی با کیفیت مناسب و تعمیر و نگهداری آسان را انتخاب کنید.
- هزینه: هزینه اکچوئیتور و همچنین هزینه های نصب و نگهداری متناظر را در نظر بگیرید. بین بودجه و نیازمندی های عملکردی، تعادل ایجاد کنید.
- رعایت استانداردها: مطمئن شوید که اکچوئیتور انتخاب شده با استانداردها و مشخصات معتبر و مربوطه مطابقت دارد تا از ایمنی آن مطمئن شوید.
جمع بندی
برای تهییه هر گونه تجهیزات ابزار دقیق نیاز است تا به نکات مهمی توجه داشته باشید. در این مقاله به بررسی نکات مهم برای انتخاب اکچیتور یا عملگر پرداختیم. پیش از خربد آکچویتور هتما به نکات ذکر شده توحه داشته باشید. برای خرید انواع تجهیزات ابزار دقیق و همچنین تجهیزات ضد انفجار می توانید به وب سایت ایمن برق پارسا مراجعه کنید و با مشاوران ما در تماس باشید.
شماره تلفن جهت مشاوره در خرید: 09171116058
دیدگاه خود را بنویسید