بازار مملو از تعداد بی شماری از سیستم های تهویه و کولر های است که به طور کلی به دو نوع کولر های معمولی یا استاندارد و کولر ضد انفجار دسته بندی می شوند. کولر های معمولی استاندارد معمولاً در خانه‌ها و اداره ها استفاده می‌شوند، اما کولر های ضد انفجار در محیط‌های صنعتی به عنوان نوعی از تجهیزات الکتریکی ضد انفجار ضروری هستند . در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی تفاوت کولر ضد انفجار با کولر های معمولی بپردازیم.

تفاوت کولر ضد انفجار با کولر های معمولی

در محیط های صنعتی که مانند پالایشگاه ها و پتروشیمی ها استفاده از تجهیزات ضد انفجار امری ضروری می باشد. چراکه در این محیط ها مواد قابل اشتعال وجود داشته که هر لحظه مستعد انفجار می باشند. کولر ضد انفجار نیز یکی از این تجهیزات می باشد که باید در محیط های صنعتی پرخطر به جای کولر های معمولی مورد استفاده قرار بگیریند.

کولر ها و یا سیستم های تهویه ضد انفجار به طور خاص برای محیط های در معرض خطر مخلوط گاز مواد منفجره طراحی شده اند و الزامات ایمنی سختگیرانه را برای مناطق طبقه بندی شده به عنوان IIA، IIB و گروه های دمایی T1 تا T4 برآورده می کنند. در ادامه به معرفی مهم ترین تفاوت های کولر ضد انفجار با کولر های معمولی خواهیم پرداخت:

  1. محدوده کاربردی کولر
  2. استانداردهای ایمنی

محدوده کاربرد

کولر های ضد انفجار عملکردهای سرمایش و گرمایش مشابهی با کولر های معمولی دارند و از نظر ظاهری تفاوت بسیار کمی دارند. تفاوت اولیه در محیط استقرار آنها می باشد.کولر های ضد انفجار که برای استفاده در بخش‌های قابل احتراق و فرار مانند نفت، مواد شیمیایی، نظامی، داروسازی، تأسیسات ذخیره‌سازی و انبارهای نفت و همچنین سکوهای نفتی دریایی طراحی شده‌اند، با کاربرد گسترده‌شان متمایز می‌شوند. در حالی که کولر های معمولی مناسب برای استفاده در محیط های مسکونی و اداری می باشند.

استانداردهای ایمنی

دیگر تفاوت کولر ضد انفجار با کولر های معمولی در اجزای کنترل الکتریکی کولر ها می باشد. کولر های ضد انفجار، که به طور خاص برای محیط های خطرناک طراحی شده اند، استانداردهای سختگیرانه ای را برای جلوگیری از اشتعال، فاصله خزش و ترخیص الکتریکی می طلبند. در مقابل، کولر های معمولی صرفاً باید با مقررات ملی مطابقت داشته باشند. سیستم های تهویه ضد انفجار از واحدهای معمولی اصلاح شده اند و از تکنیک های تخصصی و آزمایش کامل ضد انفجار برای اطمینان از ایزوله استفاده می کنند.این مدل از کولر ها دارای مواد ضد انفجار آلیاژ آلومینیوم هستند که ساختار لانه زنبوری را در لایه ها تشکیل می دهند و محفظه های کوچک متعددی را ایجاد می کنند تا به طور موثر گسترش شعله را متوقف کنند، در نتیجه عایق حرارتی عالی و ایمنی را افزایش می دهند.

 این ساختار همچنین دارای راندمان سطحی بالایی است که باعث جذب و اتلاف سریع گرما می شود و دمای داخلی را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. این مکانیسم انبساط گازهای تولید شده توسط دماهای بالا یا احتراق را محدود می کند و در نتیجه افزایش فشار درون ظرف را کنترل می کند. در حال حاضر کولر های ضد انفجار در اشکال مختلف از جمله کابینت یکپارچه، اسپلیت و واحدهای پنجره ای طراحی و تولید می شوند که بر اساس محیط عملیاتی آنها در درجه حرارت بالا، پایین، بسیار زیاد یا بسیار پایین طبقه بندی می شود.

جمع بندی

در این مقاله به مهم ترین تفاوت کولر ضد انفجار با کولر های معمولی پرداختیم. به طور کلی استفاده از تجهیزات الکتریکی ضد انفجار در محیط های صنعتی و مستعد انفجار، امری واجب می باشد. کولر ضد انفجار نیز یکی از این تجهیزات می باشد که در صورت نیاز باید در محیط های صنعتی پر خطر استفاده شوند. 

در فروشگاه ایمن برق پارسا می توانید برای خرید انواع تجهیزات ضد انفجار از جمله کولر ضد انفجار، با شماوران ما در تماس باشید.

شماره تلفن جهت مشاوره در خرید: 09171116058