امروزه استفاده از ابزار دقیق در پروژه های صنعتی مختلف امری لازم و بسیار کاربردی می باشد.در واقع ابزار دقیق بخشی بسیار مهم در هر پروژه صنعتی است و تصور صنعت بدون کاربردهای ابزار دقیق، تا حدی غیر ممکن می باشد.در این مطلب با ما در فروشگاه ایمن برق پارسا همراه باشید تا به صورت کامل به این سوال بپردازیم که ابزار دقیق چیست؟ و شما را با نواع آن آشنا کنیم.همچنین نکاتی جهت خرید تجهیزات ابزار دقیق به شما معرفی خواهیم کرد.

ابزار دقیق چیست؟

ابزار دقیق یا Instrumentation یک اصطلاح کلی برای معرفی ابزارهای اندازه‌گیری می باشد که برای اندازه‌گیری، کنترل،ثبت و نمایش مقادیر فیزیکی در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.در هر فرایند صنعتی لازم است تعدادی از پارامترهای فیزیکی و شیمیای به طور مداوم مانیتور و کنترل شوند. فرایند آگاهی و کنترل کردن پارامترهای فیزیکی و شیمیای در صنایع فقط با استفاده از علم ابزار دقیق قابل انجام خواهد بود.

با استفاده از تجهیزات ابزار دقیق می توان  کمیت‌های مختلفی را مانند دما، فشار، فلو، سطح سیالات، غلظت گازها، مقادیر PH و... را با کمترین میزان خطا و با دقیق ترین شکل ممکن اندازه‌گیری کرد.به این نکته توجه داشته باشید که در محیط های صنعتی تمامی این پارامترها باید ابتدا اندازه گیری و سپس کنترل شوند.

به عبارت دیگر می توان گفت ابزار دقیق تجهیزاتی هستند که بر حسب نوع کمیت مورد نیاز واحد تحت کنترل،شامل فشار، دما، دبی، سطح و با توجه به شرایط و استاندارد های موجود، مورد استفاده قرار می­گیرند.مهندسی ابزاردقیق (Instrumentation engineering) علمی است که با اندازه­ گیری و کنترل کمیت‌های فیزیکی مانند فشار، دما، سطح مواد در مخازن،فلو و … سرو کار دارد.

کاربردهای سیستم های اندازه گیری و ابزار دقیق چیست؟

  •  نظارت بر فرآیندها:  وظیفه اساسی وسیله های اندازه گیری و ابزار دقیق نظارت است.به عنوان مثال آمپر سنجی که مقدار جریان یا ولتاژ را در یک مدار نشان می دهد، وظیفه نظارتی را بر عهده دارد.
  • کنترل فرآیندها:یکی دیگر از کاربرد های وسیله های اندازه گیری و تجهیزات ابزار دقیق، کنترل خودکار سیستم ها می باشد. به منظور کنترل متغیرهای یک فرآیند مثل دما، فشار، سطح و شدت جریان،نیاز است آنها را در نقاط مورد نظر، اندازه گیری نمایید.
  • تحلیل آماری مسائل مهندسی: برای حل مسائل مهندسی،با استفاده از روش های آماری بر اساس داده های تجربی از روش های تحلیلی مفیدتر و مناسب تر است.برای حل برخی از مشکلات آماری برای بدست آوردن داده های تجربی از داده های اندازه گیری شده استفاده میشود.

اجزای تشکیل دهنده تجهیزات ابزار دقیق چیست؟

ابزار دقیق چیست؟

منبع تغذیه 

تولید انرژی لازم برای مبدل ها، مداربهسازی و تقویت کننده را بر عهده دارد.بر اساس نوع مبدل و مدار بهسازی می‌توان از منابع تغذیه dc و یا ac استفاده کرد.

مبدل

این وسیله کمیت فیزیکی مورد اندازه‌گیری را به کمیت الکتریکی تبدیل می کند.

مدار بهسازی

 مدار های بهسازی وظیفه تبدیل کردن، جبران سازی و تغییر سیگنال خروجی از مبدل را به کمیتی الکتریکی  بر عهده دارند.

تقویت کننده یا Amplifier

تقویت کننده ها در مواقعی که ولتاژ خروجی مبدل به قدر کافی قوی نباشد،کار خود را شروع میکنند.در بعضی از مواقع مدار تقویت کننده با مدار بهسازی ترکیب می‌شود.این ترکیب را می توان در غالب یک بلوک در سیستم ابزار دقیق مشاهده کرد.

ثبت کننده

 ثبت کننده ها وسایل الکتریکی‌ هستند که کمیت مورد اندازه‌گیری را در معرض نمایش کاربران قرار می‌دهند.این ثبت کننده ها ماننده انواع ولت متر‌های آنالوگ و دیجیتال، اسیلوسکوپ‌ها (Oscilloscope)، اسیلوگراف‌ها، ثبت کننده‌های مغناطیسی، ثبت کنند‌های دیجیتاالی و... قابل استفاده در صنایع مختلف می باشند.

سیستم داده پردازی

سیستم داده پردازی در ابزار دقیق اطلاعات خروجی برحسب ولتاژ را به اطلاعات برحسب کمیت مورد نظر تبدیل می کند.سیستم داده پردازی در مواقعی که تعداد کمیت‌های فیزیکی در یک فرآیند به صورت همزمان زیاد باشد،دارای اهمیت و کاربرد بالایی هستند.

کنترل کننده فرآیند

 کنترل کننده های فرایند در سیستم ابزار دقیق، بر کمیت‌های فرآیند نظارت کرده و آن ها را تنظیم می کنند..کنترل کننده ها با مقایسه کردن میزان کمیت‌های مورد نظر در فرآیند و مقادیر مطلوب آن ها،تنظیم کمیت‌های فرآیند را انجام می دهند.در واقع کنترل کننده فرآیند وظیفه کم کردن و از بین بردن خطا را بر عهده دارد.

تا این قسمت فهمیدیم که ابزار دقیق چیست و با اجزای تشکیل دهنده آن ها آشنا شدیم.در ادامه به روش کار و انواع ابزار دقیق خواهیم پرداخت.

روش کار تجهیزات ابزار دقیق چیست؟

قبل از خرید تجهیزات ابزار دقیق و استفاده از آن ها نیاز است که با روش عملکرد آن ها آشنایی داشته باشید.نوع عملکرد و روش کار تجهیزات ابزار دقیق به شکل زیر می باشد.

روش کار تجهیزات ابزار دقیق چیست؟

عملکرد تجهیزات ابزار دقیق به این شکل است که مبدل (Transducer) با استفاده از یک یا چندین نوع حسگر (Sensor) کمیت های فیزیکی مانند سرعت، نیرو یا دما را به کمیت های الکتریکی تبدیل می کند.این کمیت های الکتریکی شامل مقاومت الکتریکی، ولتاژ یا جریان الکتریکی می باشند.به عنوان مثال یک کرنش سنج مقاومتی (Strain Gauge) تغییر طول نسبی در یک جسم را به تغییر مقاومت تبدیل می‌کند.این تغییر مقاومت به وسیله مدار های الکتریکی بهسازی به ولتاژ تبدیل می شوند.

در مراحل بعد این فرایند بر اساس مقدار ولتاژ استاندارد سیستم، ولتاژ خروجی از بخش مدار بهسازی به تقویت کننده وارد می‌شود تا به مقدار استانداردی برسد.سپس برای پایش (Monitoring) یا کنترل کردن فرآیند، آن را به تثبت کننده‌ های دیجیتالی منتقل می کنند و توسط مانیتور های موجود در معرض دید شما قرار خواهد گرفت.

معرفی انواع تجهیزات ابزار دقیق

معرفی انواع تجهیزات ابزار دقیقسنسور یا حسگر ها

سنسور یا حسگر ها ابزاری مهم هستند که در همه دستگاه‌های اندازه‌گیری کاربرد دارند و وظیفه تبدیل یک کمیت فیزیکی به یک سیگنال الکتریکی را در تجهیزات الکترونیکی و یا تبدیل کمیت فیزیکی به یک سیگنال نیوماتیکی در تجهیزات نیوماتیکی بر عهده دارند.دستگاه‌ های اندازه‌ گیری دارای سنسور یا حس گر های متفاوتی هستند که کمیت‌هایی مانند دما، فشار، دبی و... را اندازه‌گیری می‌کنند.

سنسور یا حسگر ها ابزار دقیقترانسمیتر یا انتقال دهنده

ترانسمیتر از ترکیب دو واژه TRANSFER+METERتشکیل شده است. ترانسمیتر یا انتقال دهنده ها یک کمیت فیزیکی را اندازه‌گیری کرده(METERING) و آن را به مکانی دورتر مانند اتاق کنترل انتقال می دهند (TRANSFER).این انتقال دهنده ها می‌توانند دو نوع پنوماتیکی یا الکترونیکی باشند.ساختمان ترانسمیترها از سه قسمت اصلی حس کننده، مبدل (ترانسدیوسر) و تقویت‌کننده تشکیل شده است.

در واقع ترانسمیتر یا انتقال دهنده صنعتی ابزاری است که به منظور اندازه‌گیری کمیت‌ها و پارامترهای فیزیکی مختلف مانند دما، فشار، رطوبت، سطح مایعات، فلو، گازهای‌های محیطی و... مورد استفاده قرار می گیرند و در مرحل بعد مقادیر فیزیکی اندازه‌ گیری شده را به صورت جریان الکتریکی استاندارد در بازه ۴ تا ۲۰ میلی‌آمپر روی یک زوج سیم،به اتاق کنترل ارسال می‌ کنند.

ترانسمیتر چیست؟

ترانسمیتر یا انتقال دهنده

ترانسدیوسر یا مبدل ها

ترانسدیوسر ها یا مبدل ها پارامترهای اندازه‌ گیری شده توسط سنسورها را تبدیل به سیگنال‌های الکتریکی می‌کنند. برای مثال در صورتی که یک سنسور فشار به همراه یک مبدل به کار گرفته شود، سنسور وظیفه اندازه گیری مقدار فشار و تحویل آن به مبدل را دارد.در مرحله بعد مبدل مقدار فشار را به یک سیگنال الکتریکی و قابل انتقال در شبکه ارتباطی تبدیل می کند.

در یک مثال دیگر سیگنال حاصل از یک ترموکوپل را در نظر داشته باشید.ترانسدیوسر در این فرایند می‌تواند این سیگنال را از حد میلی ولت به یک سیگنال 30mA-4 تبدیل کرده و آن را منتقل کند؛ اما هیچگونه دخالتی در اندازه گیری نخواهد داشت.

ترانسدیوسر فشار چیست؟


ترانسدیوسر یا مبدل ها

نمایشگر  Display 

نمایشگر ها وظیفه دریافت سیگنال الکتریکی از سنسور یا ترانسمیتر و تبدیل آن‌ ها به مقادیر قابل درک و سپس نمایش آن‌ها بصورت عدد یا گرافیک می باشد.برای مثال برای نمایش مقدار فشار یک سنسور و یا مقدار دمای اندازه گیری شده توسط سنسور،باید از نمایشگرهایی استفاده کرد که همان سنسور را پشتیبانی کنند.بعضی از نمایشگرها قابل برنامه ریزی هستند که با استفاده از آنها شما می توانید پارامترهای خاصی را تعریف کرده و با استفاده از مقادیر ورودی، آن ها را بررسی و کنترل کنید.

 نمایشگر ابزار دقیق

کنترلر

کنترلر در واقع یک مدار الکترونیکی است که در کاربرد آن کنترل مقادیر ورودی و خروجیمی باشد.یک کنترلر با توجه به مقادیر اندازه گیری شده، می‌تواند سیستم را کنترل کرده و دستورهای از پیش تعریف شده را برای پیشبرد فرآیند صادر کند.برای مثال فرض کنید شما در یک پروسه صنعتی قصد دارید دمای مخزن آب را کنترل کنید،در این صورت به تجهیزاتی مانند کنترلر، ترانسمیتر دما و کنترل ولو که میزان انرژی گرمایشی را کنترل می کند،نیاز دارید.

کنترلر چیست؟

کنترلر ابزار دقیق

کنترل ولو یا شیر کنترل Control Valve

شیر های کنترلی (Valves) یا کنترل ولو تجهیزات مکانیکی هستند که به منظور بستن، کنترل و وصل جریان سیالات مورد استفاده قرار می‌گیرند. این تجهیزات بوسیله عملگر ها کنترل میشوند و از لحاظ ساختار نیز در دو نوع دارای حرکت خطی و دورانی طراحی و تولید می شوند.

انواع کنترل ولو یا شیر کنترل Control Valve

  • ON/OFF ولوها (بال ولو Ball Valve و باترفلای ولو Butter Fly Valve از این نوع هستند)
  • شیر ایمنی Safety valve
  • شیر ایزوله (شیرهای اسپلیت، شیر های تک نشیمنگاه یا سینگل سیت Single Seat و شیر چاقویی Knife Valve از شیرهای ایزوله محسوب می‌شوند)
  • شیر های کنترل Control Valve (گلوب ولو Globe Valve و شیر سوزنی Needle valve)
  • شیرهای خود کنترل یا چک ولو Check Valve
  • شیر دروازه ای Gate valve
  • شر دیافراگمی Diaphragm valve
  • شیر کشویی Slide valve
  • شیر برقی Solenoid valve
  • شیر تنظیم فشار برگشتی Back pressure regulating valve و شیر تنظیم جریان Flow regulating valve
  • Flush bottom valve

کنترل ولو یا شیر کنترل Control Valveپوزیشنر یا موقیت یاب Positioner

پوزیشنر Positioner یا موقعیت یتب ها یک دستگاه کنترلی و یکی از اجزای حیاتی سیستم های ابزار دقیق می باشند.دلیل استفاده از پوزیشنر در مکانیزم‌ های صنعتی کنترل دقیق شیر (Valve) و کمپرسورها (Compressor) می باشد.پوزیشنرها در صنایع نفت و گاز، پتروشیمی، نیروگاهی، کوره ها، صنایع شیشه قسمت لهر، آب و فاضلاب، نیروگاه‌ها و صنایع معدنی کاربرد فراوانی دارند.

پوزیشنر یا موقیت یاب ها در چهار نوع آنالوگی، دیجیتالی، پنوماتیکی و موتور دار طراحی و تولید می شوند و روش کار آن ها به این شکل می باشد: پوزیشنر ها بر روی اکچویتور نصب می شوند و با انجام عملیات کاهش و یا افزایش، شیر را در وضعیت درست و مناسب قرار می دهند. 

پوزیشنر چیست؟ (Positioner)

پوزیشنر یا موقیت یاب Positioner

عملگر یا اکچویتور Actuator

عملگر یا اکچويتور (actuator) در يک لوپ کنترلی ابزاری است که یکی از صورت‌های انرژی را به حرکت از نوع دورانی یا طولی تبديل می‌کند و باعث اعمال نيرو می‌شود.اکچوئيتور ها تجهيزات الکتریکی، پنوماتیکی،هیدرولیکی یا دستی هستند که انرژی را تبديل به حرکت دورانی یا طولی می‌کنند.

به عبارت دیگر اکچویتور تبدیل سگنال کنترلی به سیگنال فیزیکی به منظور کنترل فرآیند را انجام می دهد.

اکچویتور چیست؟ (Actuator)

عملگر یا اکچویتور Actuator

دتکتور گازی یا آشکار ساز Detector

دتکتور گازی detector یا آشکار ساز ها وسیله ای هستند که برای کشف زودتر آتش سوزی قبل از توسعه‌ی آن طراحی شده اند تا ساکنین بتوانند به سرعت و به صورت ایمن مکان را تخلیه کنند. تشخیص زودهنگام آتش سوزی نقش مهمی در ایجاد ایمنی در صنایع مختلف دارد. از دتکتورهای گاز برای تشخیص و اندازه گیری مقادیر گازهای خطرناکی مانند گازهای اشتعال زا و یا سمی در محیط های صنعتی و پرخطر استفاده می‌شود.

انواع دتکتور ها:

  • دتکتور اعلام حریق حرارتی
  • دتکتور اعلام حریق دودی
  • دتکتور اعلام حریق شعله ای
  • دتکتور اعلام حریق گازی
  • دتکتور اعلام حریق مولتی (ترکیبی)

دتکتور یا آشکار ساز Detector

رکوردر یا دیتالاگر Datalogger

رکوردر یا دیتالاگرها یکی از پرکاربردترین ابزارهای اندازه‌گیری و ثبت داده‌ها در صنعت های مختلف می باشند. رکوردر ها نوعی دستگاه‌های الکترونیکی هستند که مبتنی بر پردازنده دیجیتال هستند. این دستگاه‌ها دارای ابعاد متفاوتی هستند.در محیط های صنعتی در زمان هایی که نیاز به جمع‌آوری داده‌ها با حجم بسیار زیاد و ثبت و نگه‌داری آن‌ها است،از رکوردر یا دیتالاگر استفاده می شود.

انواع رکوردر ها:

  • رکوردر یا دیتالاگر دما
  • رکوردر یا دیتالاگر رطوبت
  • رکوردر فشار
  • رکوردر ارتعاشات
  • رکوردر RTD

رکوردر یا دیتالاگر Dataloggerچ


تجهیزات ابزار دقیق جهت اندازه گیری دما

تا اینجا به این سوال پاسخ دادیم که ابزار دقیق چیست؟ و با مهم ترین تجهیزات ابزار دقیق آشنا شدیم.اما باید بگوییم که تجهیزات ابزار دقیق از نظر کاربرد دارای دسته ها و انواع مختلفی می باشند که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.

تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری دما 

تجهیزات اندازه گیری دما

  • ترموکوپل Thermocouple

 ترموکوپل‌ ها از پرکاربردترین سنسورها برای اندازه گیری دما در محیط های صنعتی می باشند.ترموکوپل ها دارای تیپ‌های مختلفی هستند.برای مثال انواع (R – S – B)  قابلیت اندازه‌گیری دما در محدوده (۲۰۰-) الی (۱۸۰۰) درجه سلسیوس را دارند و انواع  (L – K- J)  قابلیت اندازه‌گیری دما در محدوده (۱۸۰-) الی (۱۰۰۰) درجه سلسیوس را دارا هستند.

  • ترانسمیتر دما Temperature Transmitters

 ترانسمیتر های دما تجهیزات الکتریکی هستند که یک سنسور دما مانند ترموکوپل، RTD یا ترمیستور را به یک دستگاه اندازه‌گیری یا کنترل، همچون PLC، DCS، PC، کنترلر حلقه، دیتا لاگر، نمایشگر و یا رکوردر متصل می‌کنند. این اتصال توسط ترانسمیتر دما با تقویت و انتقال سیگنال تولید شده توسط سنسور به دستگاه های کنترل کننده انجام می شود.

همچنین بخوانید: ترانسمیتر چیست؟

تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری فشار

تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری فشار

  • پرشر ترانسمیتر یا ترانسمیتر فشار Pressure Transmitter:

  ترانسمیتر فشار دستگاهی است که فشار در یک مایع،سیال خاص یا گاز را اندازه گیری می کند. پرشر ترانسمیتر برای اندازه گیری فشار داخل ماشین آلات صنعتی به منظور هشدار دادن به کاربران قبل از وقوع فاجعه استفاده میشود.ترانسمیترهای فشار دقیق‌ ترین و مهم‌ترین ابزارهای موجود برای اندازه‌گیری فشار در صنایع به شمار می روند و از جمله پراستفاده‌ترین تجهیزات در صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی هستندبه عنوان مثال استفاده از ترانسمیتر فشار در مخازن LPG بسیار ضروری می باشد تا حد فشار درون مخزن همیشه در سطح استانداردی باقی بماند و بتوان آن را کنترل کرد.

مهم ترین و پرکاربرد ترین سنسور های فشار: سنسور فشار پیزو مقاومتی،سنسور فشار پیزو الکتریکی و سنسور فشار خازنی.

  • ترانسمیتر فشار قلمی

پرشر ترانسمیتر قلمی یا ترانسمیتر فشار قلمی از ابزار های صنعتی است که از آن برای محاسبه اختلاف و اندازه گیری فشار استفاده می‌شود. به ترانسمیتر فشار، پرشر ترانسمتیر یا منتقل کننده فشار هم می‌گویند.

ترانسمیتر فشار قلمی یکی از پرکاربرد ترین تجهیزات ابزار دقیق در کنترل و مانیتورینگ پروسه های مختلف صنعتی می باشد. این ابزار  علاوه بر کنترل فشار و نمایش مقادیر آن،میتواند به عنوان ترانسمیتر مقادیر سطح مایعات در مخازن و همچنین در مدلهای دیفرنیشیالی که همان ترانسمیتر اختلاف فشار نام دارد، در مانیتورینگ و کنترل فلو به کار گرفته شود.

  • سنسور فشار مذاب Melt Pressure

سنسور فشار مذاب یا سنسور فشار اکسترودر برای تشخیص و کنترل مقدار دما و فشار در دستگاه‌های تزریق پلاستیکمورد استفاده قرار می گیرد.
این سنسورها در دو نوع ترموکوپل دار (مقدار فشار و دما را همزمان اندازه‌گیری میکنند) و بدون ترموکوپل (فقط مقدار فشار را اندازه‌گیری می کنند) طراحی و تولید می شوند.

اندازه گیری سطح Levels of Measurement

اندازه گیری سطح Levels of Measurement

سطح سنج‌ها یکی از مهم ترین دسته از تجهیزات ابزار دقیق می باشند که به منظور اندازه‌گیری ارتفاع مواد موجود درون یک مخزن و یا چاهمورد استفاده قرار می گیرند.این تجهیزات ابزار دقیق از لحاظ نوع عملکرد،کاربرد و تکنولوژی به کار رفته با هم فرق دارند و هرکدام مناسب برای استفاده در شرایط و محیط های خاصیمی باشند.ابزار های اندازه‌گیری سطح معمولا شامل لول سوئیچ‌ها و لول ترانسمیترها هستند.لول سوئیچ‌ها وظیفه تشخیص نقطه‌ای سطح و لول ترانسمیترها را برای تشخیص پیوسته بر عهده دارند.

  • لول ترانسمیتر Level Transmitters

ترانسمیتر سطح (Level Transmitter) یا لول ترانسمیتر تأثیر مهمی در اندازه گیری سطوح سیالات و جامدات توده‌ای در صنعت های مختلف دارد. ترانسمیتر سطح یا لول ترانسمیتر ها در مخازن تحت فشار و در مخازن ذخیره سازی اهمیت و کاربرد بالایی دارند.

با استفاده از این ترانسمیتر می توان امکان محاسبه و بررسی سایر فاکتورهای تاثیرگذار بر فرایندرا فراهم کرد تا اتاق کنترل از آن در بخش‌های مختلف استفاده کند.

  • لول سوئیچ LEVEL SWITCH

لول سوئیچ یا سوئیچ سطح تجهیزاتی هستند که ارتفاع و سطح سیالات و مایعاتی که درون مخازن قرار دارند را اندازه گیری می کنند.لول سوئیچ ها نسبت به تغییرات ارتفاع سیالات و جامدات عکس العمل نشان می دهند و سطوح مخازن را به خوبی کنترل می کنند. مکانیزم اصلی لول سوئیچ، تعیین مقدار مواد، تنظیم و کنترل قطع و وصل خروجی در ست پوینت می باشد. سوئیچ های سطح از پر کاربرد ترین سنسورها در صنعت محسوب می شوند و در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، دارویی و... کاربردبسیار زیادی دارند.

  • فلومتر Flowmeter

فلومتر Flowmeter یکی از تجهیزات ابزاردقیق به شمار می رود که ه منظور اندازه گیری حجم یا جرم یک سیال (گاز یا مایع)، مورد استفاده قرار می گیرد. فلومتر ها با نام های زیادی مانند دبی سنج، نشانگر جریان، جرم سنج، کنتور و سنسور دبی معرفی می شوند.فلومترها بر حسب نوع عملکرد دارای انواع مختلفی هستند که در صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرند. مانند فلومترهای مغناطیسی، فلومتر ورتکس، فلومتر کوریولیس، فلومتر التراسونیک و روتامتر.

سنسور مجاورتی Proximity Sensor در تجهیزات ابزار دقیق

سنسور مجاورتی تمامی سنسور هایی هستند که از مکانیزم شناسایی بدون تماس استفاده می­ کنند. برخلاف لیمیت سوییچ های مکانیکی که برای تشخیص شیء، باید تماس فیزیکی داشته باشند سنسورهای مجاورتی اطلاعات مربوط به حرکت یا حضور یک شیء را به سیگنال الکتریکی تبدیل می ­کنند. وبه عبارت دیگر یک سنسور مجاورتی می­ تواند اشیاء را هنگامی که به سنسور نزدیک می­ شوند بدون تماس فیزیکی با آن ها تشخیص دهد.سنسورهای مجاورتی دارای انواع مختلفی هستند:

  • سنسور القایی
  •  سنسور خازنی
  •  سنسور اولتراسونیک 
  • سنسور نوری

 سه نوع مکانیزم تشخیص وجود دارد که این عملیات را انجام می ­دهند:

  1. مکانیزمی که از جریان گردابی (Eddy Current) به وجود آمده در شیء فلزی توسط القای الکترومغناطیس استفاده می­ کند.
  2. مکانیزمی که تغییرات در ظرفیت الکتریکی، زمانی که شیء به سنسور نزدیک می­ شود را شناسایی می کند.
  3. مکانیزمی که از مغناطیس (Magnetic) استفاده می ­کند.

تجهیزات ابزار دقیق در چه محیط هایی استفاده می شوند؟

تجهیزات ابزار دقیق در چه محیط هایی استفاده می شوند؟

تجهیزات ابزار دقیق یکی از مهم ترین و واجب ترین ابزار ها در صنایع هستند که بدون آن‌ها امکان کنترل و بهینه‌سازی فرایندها وجود تخواهد داشت.همتنطور که گفته شد با استفاده از ابزار دقیق، پارامترهای حیاتی مانند فشار، دما و جریان را در کوره‌های ذوب فلزات، خطوط انتقال نفت و گاز و ستون‌های تقطیر پتروشیمی‌ها اندازه‌گیری می‌کنند.

از تجهیزات ابزار دقیق در محیط های زیر استفاده می شود:

  • تجهیزات ابزار دقیق در صنعت فولاد
  • تجهیزات ابزار دقیق در صنعت نفت
  • تجهیزات ابزار دقیق نفت و گاز
  • ابزار دقیق برق صنعتی
  • تجهیزات ابزار دقیق نوار نقاله
  • و...

نکات مهم در تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام از آن ها دارای کاربردهای گوناگونی هستند.در صنایع مختلف مانند نفت،گاز،پتروشیمی و... از این تجهیزات استفاده می‌شود به همین دلیل باید به کیفیتآآن ها توجه ویژه ای شود.پیش از خرید تجهیزات ابزار دقیق باید به نکاتی مانند نوع برند، اصالت کالا، کیفیت و معتبر بودن فروشگاه ابزار دقیق توجه شود.

استفاده از تجهیزات ابزار دقیق در محیط های صنعتی، با عملکرد دقیق خود موجب افزایش بهره‌وری،کیفیت و افزایش امنیت در صنایع می‌شوند.جهت خرید این تجهیزات حتما از برندهای معتبر و فروشندگان شناخته شدهاستفاده کنید. 

جهت خرید تجهیزات ابزار دقیق می توانید به فروشگاه تجهیزات ضد انفجار ایمن برق پارسا مراجعه کنید و با مشاوران ما تماس بگیرید.

همچنین بخوانید: استاندارد های ابزار دقیق

جمع بندی

استفاده از تجهیزات ابزار دقیق امری لازم در صنایع مختلف می باشد.در این مقاله به این سوال پرداختیم که ابزار دقیق چیست؟ و انواع آن را به شما عزیزان معرفی کردیم.جهت مشاهده و خرید تجهیزات ابزار دقیق و همچنین خرید تجهیزات ضد انفجار می توانید به وب سایت ایمن برق پارسا مراجعه کنید و با مشاوران ما تماس بگیرید.

شماره تلفن جهت مشاوره : 09171116058